Welke wijn is lekker bij/ wat drink je bij…


Carpaccio van ossenhaas met olijfolie en parmezaanse kaas

Avocado

  • Champagne

Avocado met garnalen en krab

Garnalencocktail met cocktailsaus

Salade nicoise

 

Asperges

Asperges met ham, boter en ei

Aubergine – Gebakken of gegrilde …

Caesar Salade

Pompoensoep

 

Salade van sla en groenten met ei, pijnboompitten, parmezaan

Witlof uit de oven (al dan niet met ham)

Zuurkool (met worst)

 

Coquilles Saint-Jacques

Dim sum

Forel op amandelen

Kabeljauw
​
 

Kabeljauw met parmaham

Lekkerbekjes

Sardines

Sushi

Zalm – Carpaccio

Zalm – Gebakken of gegrild

  • Bourgogne (wit)
  • Chardonnay (zonder houtrijping, uit o.a. Chili, Uruguay, Zuid Frankrijk)

Zalm – Gerookte

  • Bordeaux (droge sauvignon)
  • Champagne
  • Meursault (premier cru)
  • Pinot gris, pinot grigio
  • Pouilly-fume
  • Puligny-montrachet (premier cru)
  • Riesling
  • Sancerre

Zeebaars – Gegrild, uit de oven 

Spaghetti bolognese

  • Chianti
  • Valpolicella (Veneto)

Pasta napolitana

  • Bardolino (Veneto)
  • Valpolicella (Veneto)

Kalfslapjes

  • Chardonnay (o.a. Zuid Frankrijk)
  • Viognier (o.a. Zuid Frankrijk)

Saltimbocca (kalfsschnitzel, salie, prosciutto)

Vitello tonnato

Wiener schnitzel

  • Grüner Veltliner
  • Orvieto classico
  • Pinot blanc
  • Sylvaner

Lam – Gebakken, gegrild

  • Syrah
  • Grenache
  • Carignan
  • Cabernet sauvignon
 

Entrecote – Gebakken, gegrild

  • Bordeaux (rood)
  • Cabernet sauvignon

Ribeye

Biefstuk – Gebakken, gegrild, geroosterd

Braadworst

Parmaham

Rollade

Schouderkarbonade

Spareribs

Varkenshaas, varkensoester (gebakken of gegrild)

Haas (algemeen)

Jachtschotel

Wildpaté

 

Indiaase curry/ Kip met kerrie

 

Boursin

Chaumes

Edam (jong)

  • Pinot blanc

Edam (belegen)

 

Emmenthaler/Gruyère

Goudse (jong en jong belegen) 

Goudse (belegen & oud)

Parmezaan

Nederlandse jonge geitenkaas – hard

Nederlandse jonge geitenkaas – zacht

Leidse kaas – van jong tot oud

Manchego