Woensdag 19 september

Spaanse wijnen uit de Rioja streek nu te bestellen met korting!
7 halen en slechts 6 betalen tot 1 oktober 2018

Wijnen gemaakt van één druivensoort worden ook wel mono-cepage wijnen genoemd. Mono betekent één en cepage betekent druivenras. Wijnhuis Ijalba ligt in één van de bekendste wijngebieden van Spanje (de Rioja-streek) en produceert voornamelijk wijnen die gemaakt zijn van 1 druivenras. Nederlanders zijn grote fans van de wijnen uit deze streek, waarbij met name Tempranillo het bekendste druivenras uit deze streek is.

Nieuw in het assortiment zijn deze mono-cepage wijnen. Probeer ze nu met korting: 7 halen en slechts 6 betalen!
100% Graciano
100% Maturana Blanca
100% Tempranillo Blanca
100% Tempranillo Rosado 

Donderdag 6 september 2018


Nieuwe wijnen uit Spanje centraal tijdens wijnproeverij in Warmond op 19 september
 
Tijdens ons bezoek aan de internationale wijnbeurs Millisimé Bio in Montpellier eind januari 2018 zijn we in contact gekomen met het wijndomein ‘Vina Ijalba’ uit de Rioja streek. Dit wijndomein is gestart in 1975 met de aanplant van nieuwe stokken op een stuk land waar de grondsoort de natuurlijke condities heeft van de Rioja streek, klei en kalkrijk.

‘Vina Ijalba’ bevindt zich in het hart van de Rioja streek nabij het plaatsje Logrono. Deze streek bevindt zich in het noorden van Spanje nabij Bilbao, Zaragoza en Valladolid. Wijnen uit de Rioja streek zijn populair bij Nederlanders o.a. door de krachtige smaak van de Tempranillo druif. De in Nederland bekende wijnen van het huis ‘Campo Viejo’ komen uit deze streek.

Wijnen van Marc biedt klanten al vanaf 2012 Rioja wijnen van het wijnhuis ‘Bodegas Forcada’ aan en voegt daar nu vijf wijnen van het wijnhuis ‘Vina Ijalba’ aan toe. De wijnen zijn gemaakt van 100% Tempranillo Blanco, 100% Tempranillo Rosso, 100% Maturana Blanco of 100% Graciano. Ook de wijnen voor 95% gemaakt van de prettig drinkbare Viura druif zijn een aanrader.

Wil je als één van de eerste kennismaken met deze wijnen? Kom dan naar de wijnproeverij op woensdag 19 september in Warmond, Herenweg131. Er is ruimte voor 10 personen, dus wees er snel bij. Kosten zijn € 10,-. Aanvangstijd 20.00 uur. Aanmelden via marc@wijnenvanmarc.nl


 

 Donderdag 23 augustus 2018

 Vorige week aandacht voor Wijnen van Marc en JouwBioWijnbox in het Biojournaal!
 Marc vertelt hoe hij in 2011 is begonnen en waarom hij gekozen heeft voor biologisch.

 http://www.biojournaal.nl/artikel/30598/De-kwaliteit-van-biologische-wijnen-is-heel-goed​